Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

"Κλαίω, αδελφοί μου, γι αυτά που έρχονται στην πατρίδα μας"

Νίκη Χριστοδούλου
Σε ένα κήρυγμα "από καρδιάς" στον Άγιο Σπυρίδωνα Τριανδρίας έλεγε με τρεμάμενη φωνή σχεδόν κλαίγοντας, λίγους μήνες πριν, ο π. Νικόλαος Μανώλης.
"Κλαίω, αδελφοί μου, γι αυτά που έρχονται στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα".
Λίγους μήνες μετά, μη αντέχοντας το μαρτύριο της συνείδησης για το ψέμα και την καταπάτηση της αληθινής Πίστης, ανακοίνωνε τη διακοπή μνημοσύνου του οικείου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.
Αρχής γενομένης από της αντορθόδοξης Συνόδου της Κρήτης, η θλιβερή επέλαση της παναίρεσης του οικουμενισμού έμελλε να πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Η Ιεραρχία  της Ελλάδας με το κατάπτυστο φυλλάδιο "Προς το λαό ", ύστερα από παλινωδίες, διγλωσσία και ανεφάρμοστες αποφάσεις,  επικύρωνε τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου της Κρήτης και αποκοίμιζε με ψέματα τον ελληνικό λαό.
Σήμερα η άθεη Πολιτεία αποθρασύνεται με ενέργειες και νόμους σοδομιτικούς που προσβάλλουν την ταυτότητά μας ως Ορθοδόξων και Ελλήνων. Η  Εκκλησιαστική Ιεραρχία σχεδόν ανύπαρκτη και αναποτελεσματική σιωπά, κωφεύει.
Φωτισμένοι ιερείς, αληθινοί ποιμένες και προστάτες, που χρόνια μάχονταν παρά τις διώξεις, τις εξουθενώσεις και τις ταπεινώσεις χρησιμοποιούν το τελευταίο "όπλο" αντίδρασης που έχουν. Προχωρούν στην ευλογημένη και ιεροκανονική διακοπή μνημοσύνου του επισκόπου Θεσσαλονίκης, ως "νέοι άτλαντες" της Ορθοδοξίας.
"Κλαίω, αδελφοί μου, γι αυτά που έρχονται στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα", έλεγε ο π. Νικόλαος Μανώλης από το Ιερό Βήμα λίγους μήνες πριν.
Ο π. Νικόλαος Μανώλης και π. Θεόδωρος Ζήσης μιμούμενοι τους Αγίους Ομολογητές Πατέρες και εφαρμόζοντας τον 15ο Αποστολικό Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, ορθώνουν τείχος μπροστά στην αίρεση για να προστέψουν την Αλήθεια της Πίστεως και την Εκκλησία και καλούν τον πιστό λαό να μη αποδεχθεί την αίρεση που μας "σερβίρουν" δυστυχώς  οι οικουμενιστές επίσκοποι.
Και εμείς, εμείς ως χριστιανοί βαπτισμένοι ορθόδοξοι, τι κάνουμε; Κοιμόμαστε πνιγμένοι στην ακηδεία μας ή υπακούμε στις ρήσεις των Αγίων και των πνευματικών μας που ορθοτομούν το λόγο του Ευαγγελίου;
Αντιδρά η Εξουσία εναντίον των ιερέων, βρυχάται, μαίνεται με ακοινωνησία, απειλές, διωγμούς, ανακρίσεις, πορίσματα εν κρυπτώ και κλήσεις σε επισκοπικά δικαστήρια - παρωδία, όπου κατήγοροι και δικαστές ταυτίζονται. Καλείται σε δίκη ο π. Νικόλαος Μανώλης και ο π . Θεόδωρος Ζήσης στο επισκοπικό δικαστήριο.
Και εμείς; Εμείς τι κάνουμε; Τι θέλει ο Χριστός από μας; Παρακολουθούμε αμέτοχοι και αδιάφοροι μπροστά στην επέλαση της αίρεσης και την καταπάτηση της Αληθείας;
Όχι βέβαια! Δε θα περάσει το άδικο και το ψέμα. Δε θα μείνουμε αδιάφοροι  και μουγγοί. Τασσόμαστε στο πλευρό των εγκαλουμένων πατέρων, του π. Νικολάου Μανώλη και π. Θεόδωρου Ζήση ομόδοξοι και ομόφρονες, ως μη αρνούμενοι την Ορθοδοξία και ψευδόμενοι στο πατροπαράδοτο "σέβας" αλλά ομολογούντες Χριστό και την Πίστη των Αγίων.
Αλoίμονο στα "Συμβούλια των παρανόμων" !
Ούτε υποψία ότι μπορεί να θεομαχούν!
Ηχούν ακόμα στ' αυτιά μου τα λόγια του Γέροντα μου.
"Κλαίω, αδελφοί μου, γι αυτά που βλέπω να έρχονται στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα".