Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Το πάθημα της κρίσης έγινε μάθημα;

22308640_1905345866384863_822893286028140806_n.jpg
Αν ήταν μάθημα εκλογικής συμπεριφοράς θα ήταν κάπως έτσι:
Κρατάτε σημειώσεις; Έχουμε και λέμε:
Για να μη μας περνάνε για πρόβατα, κάνουμε μια λίστα των δικών μας αξιών:
Οικογένεια, Πίστη, Παιδεία, Ελευθερία, Πατριωτισμός, εσείς ξέρετε.
Όποιο κόμμα προσέβαλε τις αξίες σας, στον κάλαθο των αχρήστων.
Από τα άλλα κόμματα που δεν προσέβαλαν τις αξίες μας, αλλά δεν τις υπηρετούν ιδεολογικά ή προγραμματικά, στον κάλαθο των αχρήστων.
Από τα εναπομείναντα κόμματα (?) επιλέξτε εκείνο που πιστεύετε πως θα υπηρετήσει τις αξίες σας με περισσότερη ειλικρίνεια.
Αξιολογήστε πρόσωπα, γκουγκλάρετε βιογραφικά, ερευνήστε πιθανό κοινοβουλευτικό έργο και ψηφοφορίες στις οποίες έλαβε μέρος.
Αυτόν ή αυτήν να ψηφίσετε!
Να κάνετε πρόβα με τις τρεις τελευταίες εκλογές, τι θα ψηφίζατε με αυτή τη μεθοδολογία και τι ψηφίσατε.
Το πιθανότερο είναι να καταλήξετε στον ίδιο υποψήφιο με μένα:
Κ Α Ν Ε Ν Α Σ / ΚΑΜΙΑ
Ποιο είναι όμως το πραγματικό μας πάθημα και ποιο το μάθημα ζωής;
Όταν η κοινωνία μας βαυκαλίζεται να αποδείξει τη λειτουργία των θεσμών,
όταν περηφανεύεται για τη δημοκρατία της, ενώ στην πραγματικότητα ποδηγετεί και επιβάλλει ρατσιστικά και φασιστικά πρότυπα στο όνομα του αντιρατσισμού και του αντιφασισμού, όταν πατρονάρει την ασυδοσία ως ελευθερία, τότε έχει ήδη εισέλθει σε ένα τραγικό σπιράλ θανάτου.
Τότε μονάχα η αληθινή πίστη θα μας απομένει! Όπως και στην Άλωση, η Αυτοκρατορία ξέπεσε τόσο, που επέτρεψε ο Θεός περισσότερα από 300 χρόνια σκλαβιά. Τότε ο λαός κρατήθηκε από την πίστη.
Στις μέρες μας όμως, αποκαλύπτεται πως η χειρότερη προδοσία από όλες ήταν εκείνη των ποιμένων. Γιατί όλοι εκείνοι που προδώσανε την πατρίδα μας στην πολιτική, δεν μας καταδικάσανε αιώνια.
Εκείνοι οι Πατριάρχες που ξεπουλήσανε την Ορθοδοξία και οι Αρχιερείς που τους υπηρετήσανε και οι Ιερείς που δειλίασαν και σωπάσανε, επέτρεψαν το ανεπίτρεπτο: ανταλλάξανε την αληθινή πίστη με την αίρεση!
Η κοινωνία μας έχει εισέλθει σε ένα σπιράλ θανάτου, τώρα μας απομένει αντί για την Ορθόδοξη πίστη, η αίρεση του Οικουμενισμού. Να βασταχτεί ο λαός στην αίρεση;
Αν θέλουμε να βάλουμε αρχή, από την ορθή πίστη ας ξεκινήσουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Μετά την επιχειρούμενη βίαιη επιβολή του Οικουμενισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία στην ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, η αποτείχιση από την αίρεση, είναι το έσχατο πατερικό μέτρο.
Όπως το να ψηφίζουμε σαν πρόβατα χωρίς να υπερασπιζόμαστε δικές μας αξίες, μας έφτασε στην οικονομική καταστροφή και το να εκκλησιαζόμαστε στους οικουμενιστές, μας οδηγεί στη απώλεια της ψυχής.
Ο Οικουμενισμός είναι η χειρότερη αίρεση στην Εκκλησιαστική Ιστορία! Στην λαϊκή απαίτηση να καταδικαστεί συνοδικά, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ούτε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που ειρήσθω εν παρόδω, χαρίζει Αρχιερατικές σε φιλόδοξους δικαστές των δύο αποτειχισμένων πατέρων, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.