Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Κλήση σε απολογία από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για τον π.Νικόλαο Μανώλη. Βίντεο-απάντηση

Απάντηση στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο από τον π.Νικόλαο Μανώλη (Επιστολή στον κ. Τσίπρα - Οικουμενισμός) [ΒΙΝΤΕΟ 2016]
    Ομιλία του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη.
    Δίνονται απαντήσεις στα θέματα που θέτει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στην επιστολή του προς τον π. Νικόλαο με την οποία τον καλεί σε γραπτή απολογία για όσες κατηγορίες του προσάπτει:
  • Για το ζήτημα της συνέχισης των Ομιλιών του πατρός Νικολάου παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί από τον Μητροπολίτη.
  • Για τα όρια της εκκλησιαστικής κανονικότας που παραβαίνει κατά τον μητροπολίτη ο π. Νικόλαος, εξαιτίας της αντιοικουμενιστικής του δράσης
  • Για την ανοιχτή επιστολή του π. Νικολάου προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που κατά τον μητροπολίτη εμπεριέχονται σε αυτήν. 
  • Για την προειδοποίηση εκ μέρους του μητροπολίτη ότι θα κινήσει εκ νέου τις διαδικασίες της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης σε περίπτωση που ο πατήρ δε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της προϊσταμένης του αρχής.
    Με νέα, πρόσφατη εντολή (20-11-2015), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, απαγορεύει εκ νέου και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!
    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015, μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 
Κατήχησις