Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ την κατάργηση ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ και ΕΠΑΡΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ;

giati_kyrie_proedre_04.png
ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ: Κύριε Πρόεδρε ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ την κατάργηση ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ και ΕΠΑΡΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ;
Πότε θα εκδώσετε Προεδρικό Διάταγμα τα σχολεία να τιμούν όλο το χρόνο όσους έπεσαν για την Ελληνική Σημαία και να μην παραλείπουν να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο;
Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Όταν εκλεχθήκατε στο ανώτατο αξίωμα της χώρας μας, ο Λαός γέμισε ελπίδες ότι θα ήσασταν το φράγμα, που θα συγκρατούσε το νερό από την πλημμύρα. Δυστυχώς αποδείχθηκαν «υπεραισιόδοξες» οι προσδοκίες... Το φράγμα έσπασε και το νερό, ως κατακλυσμός, έφτασε στον κόσμο δημιουργώντας ένα έλος από πτώματα σε αποσύνθεση.
Και μέσα στην αποσύνθεση αυτή «προεξάρχει» το τελευταίο Προεδρικό σας Διάταγμα για την κατάργηση του Εθνικού μας Ύμνου και της έπαρσης της σημαίας.
Για την πράξη αυτή αρμόζει όλοι οι Έλληνες να βάλουμε την Σημαία μας να κυματίζει ΜΕΣΙΣΤΙΑ στα Σχολεία, στα μπαλκόνια, στις Εκκλησιές και στα Μοναστήρια μας.
Η πράξη αυτή δεν συγκρίνεται με τους χαμένους πολέμους του 1897 και της Μικρασιατικής καταστροφής, διότι τότε, αν και ζήσανε οι πρόγονοί μας χαμένους πολέμους, είχαν, κάτι που σήμερα αυτοκαταστρέφουμε: το «ΟΡΑΜΑ» !
Την ημέρα που ασπάζεστε την εικόνα της Παναγίας στις 15 Αυγούστου, και τα στρατιωτικά αγήματα σας απονέμουν τιμές μπροστά στη Γαλανόλευκη, ας έλθουν στο νου σας:
  • ο Καγιαλεδάκης πού έκανε το σώμα του κοντάρι σημαίας το 1897,
  • ο Εύζωνας Κουκίδης που έπεσε από τον Ιερό Βράχο τυλιγμένος με την Ελληνική σημαία το 1941 ,
  • η ακριτική κυρά της Ρω και η κυρά των Μαρασίων που μια ζωή σήκωναν περήφανα την ελληνική σημαία,
  • η καταστροφή της Έλλης από τους φασίστες Ιταλούς,
  • τα χαμένα πτώματα που βρίσκονται θαμμένα στην Βόρειο Ήπειρο,
  • ο ήρωας Σολωμός Σολωμού που έπεσε για τη Σημαία στην Κύπρο το 1996 και ο Τάσος Ισαάκ...
Γι΄ όλα τα παραπάνω πότε θα εκδώσετε Προεδρικό Διάταγμα, να τα διδάσκονται κάθε μέρα τα παιδιά στα σχολεία ;  
Η ΕΚΚΛΗΣΗ αυτή γράφεται χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και εθνικιστικές ακρότητες, αλλά με πολύ αγάπη και ανησυχία για το μέλλον της πατρίδας μας.
Πιστεύουμε στο τρίπτυχο των θεσμών που κρατούν αυτό το Έθνος: «Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια» και είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Αυτό θα το μεταδώσουμε και στα παιδιά μας.
Το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων ζητά να σκεφτείτε ξανά πολύ προσεκτικά όλη τη δέσμη των διαταγμάτων του Υπουργείου α-παιδείας και α-θρησκευμάτων και να ανακαλέσετε το Προεδρικό Διάταγμα που υπογράψατε, σύμφωνα με την εξουσία που έχετε ως πρώτος Άρχων της χώρας.
Δεν κάνουν οι θεσμοί τα πρόσωπα, αλλά τα πρόσωπα κάνουν τους θεσμούς και μένουν στην ιστορία!
Αυτές οι σκέψεις δεν είναι απλές υποδείξεις στο πρόσωπό σας, αλλά απαιτήσεις αγάπης και μεγάλου πόνου του Ελληνικού Λαού, από τον οποίον, όπως ενδελεχώς γνωρίζετε ως ακαδημαϊκός διδάσκαλος, πηγάζουν όλες οι εξουσίες.