Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Παιχνίδια προπαγάνδας με τον Αμίρ

3_f1_nea_.jpg

Η άρνηση της οικογένειας να κρατήσει τη σημαία, οι απορίες για την επίθεση και η εκμετάλλευση
Πολλά ερωτήματα, που παραπέμπουν μάλιστα σε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης με ισχυρές δόσεις προπαγάνδας, αναδεικνύονται στην υπόθεση του μικρού Αφγανού Αμίρ, η οικογένεια του οποίου δέχτηκε επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Δάφνη. Οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως εμφανίζουν τώρα μία διαφορετική εκδοχή για την «αφαίρεση» της σημαίας από τον 11χρονο στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, απ' όπου πυροδοτήθηκε το θέμα.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) τόσο στην επίσημη ανακοίνωσή της όσο -κυρίως- στην παρέμβαση του αντιπροέδρου της Σταύρου Πετράκη στα social media ανατρέπει καταρχάς τους ισχυρισμούς ότι αφαιρέθηκε η σημαία από το παιδί εξαιτίας της αφγανικής καταγωγής του.
Ο κ. Πετράκης, αφού χαρακτηρίζει «συκοφαντικά» όσα ελέχθησαν, ειδικά μέσω του διαδικτύου, εξηγεί πώς διαδραματίστηκαν τα πράγματα. Όπως τονίζει, η οικογένεια του παιδιού ήταν αυτή, επειδή είναι μουσουλμάνοι, που αρνήθηκε να κρατήσει ο 11χρονος την ελληνική σημαία με τον σταυρό.
«Ο μαθητής που κληρώθηκε είχε απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών και τον εκκλησιασμό, γι' αυτό ρωτήθηκε η οικογένεια μέσω του κοινωνικού λειτουργού του δήμου (επειδή είναι ο ενδιάμεσος στην επικοινωνία, καθώς η οικογένεια ήρθε την άνοιξη στην Ελλάδα και δεν γνωρίζει άλλη γλώσσα). Ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε το σχολείο ότι δεν θα κρατήσει τη σημαία. Στη συνέχεια οι συνάδελφοι προχώρησαν σε νέα κλήρωση και κληρώθηκε μαθητής από την Αλβανία» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ.
Προσθέτει ακόμη ότι οι συνάδελφοί του στο σχολείο της Δάφνης αποφάσισαν, μετά την άρνηση της οικογένειας, να του δώσουν την ταμπέλα, καθώς το παιδί είχε μάθει ότι είχε κληρωθεί και ήθελαν να το στηρίξουν ψυχικά.
Σε ανάλογες μαρτυρίες προέβησαν και γονείς άλλων μαθητών του ίδιου σχολείου, εκφράζοντας την «έκπληξή» τους, ενώ την ίδια ώρα δικαιολογημένες απορίες γεννώνται για το ποιοι μπορεί να ήταν οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του και μάλιστα με μια πινακίδα από χαρτόνι με κακογραμμένα ελληνικά...
Σε αυτό το θολό κλίμα ο πρωθυπουργός, υιοθετώντας την «επικρατούσα» και έντονα αμφισβητούμενη πλέον εκδοχή, έσπευσε να καλέσει και να υποδεχθεί τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου του χάρισε την ελληνική σημαία. «Σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς ψηλά» είπε στον 11χρονο, που έδειχνε πολύ χαρούμενος, ο κ. Τσίπρας, έστω και αν, όπως φαίνεται, δεν κράτησε τη σημαία επειδή το αρνήθηκε, λόγω του μουσουλμανικού θρησκεύματός της, η οικογένειά του...