Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Τσίπρας στο Άγιον Όρος: Πρώτη ως επικεφαλής της άθεης κυβέρνησης!

o-tsipras-agio-oros.jpg

Την ευχή των Αγιορειτών πατέρων θα αναζητήσει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το “περιβόλι της Παναγιάς” ο πρωθυπουργός προτίθεται να επισκεφθεί τον Άθω σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου.
Αν τελικά πραγματοποιηθεί η επίσκεψη θα είναι η πρώτη του με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.
Το ζήτημα βέβαια είναι πως η 27η Σεπτεμβρίου είναι με το ιουλιανό ημερολόγιο η ημέρα που στο Άγιο Όρος εορτάζεται η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου).
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές του Αγίου Όρους είναι σε εγρήγορση για την ενδεχόμενη επίσκεψη Τσίπρα για δεύτερη φορά μετά τον Αύγουστο του 2014, όταν και είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη επίσκεψη αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μονάχα.
Τότε μάλιστα είχε δηλώσει και ενθουσιασμένος….
«Οταν βλέπεις αυτά τα μοναστήρια είτε πιστεύεις είτε όχι στον Θεό νομίζεις ότι έχεις επικοινωνία με τα θεία» είχε πει και συμπλήρωνε «όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Αγιον Ορος αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι».
Βέβαια αν τελικά πραγματοποιηθεί μια τέτοια επίσκεψη δεδομένης της ιδιαίτερης συγκυρίας οι αντιδράσεις θα είναι πολλές.
Γιατί από τη μια η άθεη κυβέρνηση διώκει την πίστη μας κατά συρροήν με αξιωματούχους να χαρακτηρίζουν “ταλιμπάν” τους Ορθοδόξους, να κατατίθενται νομοσχέδια για αλλαγή φύλου, να αλλοιώνεται το μάθημα των Θρησκευτικών και τόσα άλλα, και από την άλλη ο πρόεδρος της κυβέρνησης θα πηγαίνει στον πλέον ιερό τόπο σαν να μην συμβαίνει τίποτα….