Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Οικουμενιστική τελετή (γάμος;) σε Ιερά Μονή στην Σίφνο; Τι έχει να πει ο μητροπολίτης;

20170829_180052_HDR.jpg
Μας απεστάλη η εξής ενημέρωση προς δημοσίευση. Εμείς με την σειρά μας απευθύνουμε ερώτημα στον οικείο μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο αν εκτός από τα οικουμενιστικά τερτίπια με τους παπικούς στα οποία μας έχει συνηθίσει ο ίδιος, επιτρέπει τώρα και τέτοιου είδους φιέστες στην μητρόπολή του! 

 Ευλογείτε,
Παρακολουθώ αν και μακριά εκ του σύνεγγυς τον αγώνα σας και έχω επικοινωνήσει και στο παρελθόν μαζί σας.
Ευρισκόμενος λοιπόν στη Σίφνο εδώ και 3 ημέρες για οικογενειακές διακοπές πέρασα για προσκύνημα στην Παναγία του Βουνού που βρίσκεται επάνω από τον Πλατύ Γιαλό. Το συγκεκριμένο μοναστήρι είναι 200 ετών και εδώ και κάποια χρονιά δεν εγκαταβιούν εκεί μοναχοί αλλά φυλάσσεται από μια οικογένεια ή οποία το ανοίγει για να μπορούν όσοι θέλουν να προσκυνούν στο Καθολικό του στο οποίο εκτός της εικόνας της Παναγίας φυλάσσετε και η σιαγών του Αγ. Χαραλάμπους.
Σήμερα το πρωί πέρασα για προσκύνημα και αφού τελείωσα έκανα μια βόλτα στον αύλειο χώρο της μονής ακριβώς δίπλα σε μια από τις εισόδους, που εμφανέστατα ανήκει στην μονή καθώς υπάρχουν εκεί διάφορα κτίσματα. Παρατήρησα λοιπόν να κρέμονται κάποια άνθη κάτω  από κάποια δέντρα  και μια επιγραφή να λέει στα Αγγλικά μόνο "μην πειράζεται τα Λουλούδια στις 17.00 υπάρχει γάμος". Υπέθεσα ότι είναι παλιά, από το Σαββατοκύριακο ίσως, μιας και σήμερα είναι Τρίτη και γάμοι συνήθως δεν γίνονται αλλά κυρίως είναι μέρα που τιμάται με αυστηρή νηστεία ο Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος και γάμοι δεν τελούνται.
Στις 17.30 περίπου μιας και έμενα πολύ κοντά πέρασα και πάλι από περιέργεια να δω τι γίνεται στο χώρο. Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα να γίνετε εκεί μια τελετή, όπως θα δείτε στις φώτο που επισυνάπτω, με περίπου 100 άτομα να κάθονται σε καρέκλες και 2 ζευγάρια να είναι ντυμένα σαν νεόνυμφοι και μια κυρία -ιέρεια? να τους διαβάζει κάτι από ένα βιβλίο.
Η εθνικότητα τους ήταν μάλλον Γαλλική η Ιταλική σίγουρα Ευρωπαίοι και όχι Έλληνες. Ρώτησα μια κυρία που ήταν του προσκυνήματος τι διαδραματίζεται εκεί και μου είπε εμφανώς ενοχλημένη από την ερώτηση μου ότι αντάλλασσαν "Όρκους Αγάπης". Το σκηνικό παρέπεμπε σαφώς σε "γαμήλια τελετή" καθώς κατέφτασε μαζί μου και ένας κύριος προφανώς από κέτερινγκ ο οποίος ενημέρωσε την εν λόγω κυρία ότι έφερε ποτήρια για τον γάμο!!!
Είναι απορίας άξιον αν είχαν πάρει άδεια να τελέσουν κάτι τέτοιο από την Μητρόπολη στον αύλειο χώρο της μόνης μιας και το σκηνικό θύμιζε γάμους Προτεσταντών η Λουθηρανών ίσως, πάντως ξένο με την Ορθόδοξη παράδοση, που θύμιζε Αμερικανικές ταινίες.
Υπάρχει φωτογραφικό υλικό και προβληματίζομαι αν θα πρέπει να  ενημερώσω την Μητρόπολη η αν απλά θα χάσω τον χρόνο μου.
Θλίβομαι και μόνο στην ιδέα ότι αυτά θα μπορούσαν να συμβαίνουν με άδεια της οικείας Μητρόπολης και το απεύχομαι. Επισυνάπτω φωτογραφίες
...
20170829_123822_HDR.jpg
20170829_180125_HDR.jpg