Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Με λόγχη αντί για Σταυρό η ελληνική σημαία υποδέχθηκε τον Γάλλο Πρόεδρο

tsipras-makron.jpg
Με λόγχη αντί για Σταυρό στον ιστό της η ελληνική σημαία υποδέχθηκε τον Γάλλο Πρόεδρο στο Σ. Νιάρχος
Χωρίς τον Σταυρό αλλά με μια λόγχη στην κορυφή του ιστού της, τοποθετήθηκε η ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.
Στις φωτογραφίες και το βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κοινή εμφάνιση του Γάλλου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις εγκαταστάσεις του κέντρου πολιτισμού του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» φαίνεται ξεκάθαρα πως η ελληνική σημαία τοποθετήθηκε σε ιστό χωρίς τον προβλεπόμενο από τον σχετικό νόμο Σταυρό, στη θέση του οποίου έχει τοποθετηθεί μια λόγχη.
Αντίστοιχες λόγχες έχουν τοποθετηθεί και στους δυο διπλανούς ιστούς όπου είχαν τοποθετηθεί οι σημαίες της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη διαφορά όμως πως για αυτές τις σημαίες δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη.
Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο 851/1978 για την ελληνική σημαία, όπως δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Α-233/22-12-1978 «Οι κατά την προηγουμένην παράγραφον ιστοί και κοντοί είναι χρώματος λευκού, φέρουν δε εις την κορυφήν των οι μεν των περιπτώσεων της παρ. 1 του επομένου άρθρου σφαίραν λευκήν και επ΄ αυτής σταυρόν λευκόν, εν αρμονική αναλογία προς το ύψος του ιστού ή το μήκος του κοντού, οι δε λοιποί κυλινδρικόν τεμάχιον καμπύλιον κατά την άνω επιφάνειαν αυτού, διαμέτρου διπλασίας της του ιστού ή κοντού και ύψους ίσου προς το ήμισυ της διαμέτρου».

Στιγμιότυπο από το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο ΠτΔ στον Γάλλο ομόλογό του. Η σημαία έχει τοποθετηθεί σε ιστό ο οποίος καταλήγει σε Σταυρό, όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.