Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Η Μητρόπολη Πάτρας απαγορεύει τα δύο ονόματα στις βαφτίσεις

Η μία απόφαση διαδέχεται την άλλη στην Μητρόπολη της Πάτρας. Το καλοκαίρι είχαν ανακοινώσει την απαγόρευση της τέλεσης μυστηρίων στο προαύλιο των εκκλησιών και μετά, την απαγόρευση σε παντρεμένους με πολιτικό γάμο να γίνονται ανάδοχοι. Η νέα απόφαση της Μητρόπολης αφορά τα ονόματα των μωρών που πρόκειται να βαφτιστούν. Έχει απαγορευτεί η βάπτιση με δύο ονόματα.
Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε γονείς βρεφών της Πάτρας η απόφαση της Μητρόπολης έτσι πολλοί δοκίμασαν μια δυσάρεστη έκπληξη από το καλοκαίρι και μετά όταν επισκέφθηκαν ενορίες της πόλης για να κανονίσουν τη βάπτιση του παιδιού τους κι άκουσαν τους ιερείς να τους ανακοινώνουν ότι δεν μπορούν να δώσουν δύο ονόματα στα βρέφη αλλά μόνο ένα.
Είχε προηγηθεί η απόφαση να σταματήσουν τα μυστήρια στο προαύλιο των εκκλησιών.
Οι περισσότεροι ιερείς μάλιστα δηλώνουν ότι έχουν εντολή να μην επιτρέπουν σε ανήλικους ή σε παντρεμένους με πολιτικό γάμο να γίνονται ανάδοχοι!
Έτσι πολλοί γονείς, προκειμένου να δώσουν στα παιδιά τους δύο ονόματα, αναζητούν πλέον εκκλησίες εκτός Πατρών και πέρα από τη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Πατρών προκειμένου να υλοποιήσουν την επιθυμία τους.
Αρκετοί πάλι, προχωρούν στη βάπτιση του παιδιού στην Πάτρα, φροντίζουν όμως να έχουν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δυο ονόματα και όχι μόνο αυτό της βάπτισης.