Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Colour Youth: Καλεί ΝΔ - ΔΗΣΥ να στηρίξουν τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

rep1_17334172-thumb-large--2-thumb-large.jpg

Τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί η  Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας να υπερψηφίσουν το σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν όσα σχέδια νόμου της κυβέρνησης δεν έχουν την υποστήριξη του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
«Με δεδομένο ότι το ακραία δεξιό κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνηθίζει να μην υπερψηφίζει νόμους που σχετίζονται με τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε περίπτωση που τα δημοσιεύματα ευσταθούν, να άρουν την απόφασή τους αυτή άμεσα», γράφει στην ανακοίνωσή της η Colour Youth υπενθυμίζοντας ότι «μετά από συνάντηση με τις ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, την οποία ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε, ο τελευταίος μας διαβεβαίωσε ότι βλέπει θετικά το σχέδιο νόμου».
«Είναι δημοκρατικό καθήκον κάθε κόμματος που θέλει να δηλώνει ότι έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό να υποστηρίζει κάθε κοινοβουλευτική κίνηση που στόχο έχει την υπεράσπιση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ανεπίτρεπτο ζητήματα τέτοιας σημασίας να τίθενται στο βωμό της όποιας κομματικής στρατηγικής», συμπλήρωσε η Colour Youth.
«Ειδικότερα, με δεδομένη την επικείμενη ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες, αναμένουμε και από τα δύο κόμματα να έχουν θετική στάση και να υπερψηφίσουν, τουλάχιστον επί της αρχής, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τηρώντας τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις τους», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, η Colour Youth τόνισε ότι «οι όποιες ενστάσεις των δύο κομμάτων, αλλά και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, περιμένουμε να είναι όχι επί της αρχής, σε κάθε περίπτωση, αλλά επί των κενών και λαθών που έχει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου».
Υπενθυμίζεται ότι η Colour Youth έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις και με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.
«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, πως το σχέδιο νόμου για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου υποστηρίζουν, πέρα από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν την τρανς κοινότητα, μία μεγάλη σειρά από ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και το ευρύτατου Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, το οποίο η Colour Youth εκπροσωπεί στο Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας για ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου. Ευελπιστούμε πως ένα σχέδιο νόμου με τέτοια ευρεία αποδοχή από την κοινωνία των πολιτών θα λάβει μια εξίσου ευρεία στήριξη και στη Βουλή την ημέρα της ψήφισής του στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα κατά της τρανσφοβίας και των διακρίσεων»καταλήγει η ανακοίνωση της Colour Youth.