Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για το νόμο για την αλλαγή φύλου

ιερωνυμος.jpg

katanixis.gr: Συγγνώμη! Έτσι διαφωνεί, έτσι διδάσκει και έτσι αντιδρα η διοικούσα Εκκλησία; Δηλαδή όταν σιωπά, πως το κάνει; Όταν εξαφανίζεται; Όταν αποκοιμίζει; Όταν προδίδει; Θερμή παράκληση Μακαριώτατε: σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Δήθεν διώξατε τον Φίλη και όσα εκείνος σχεδίαζε ψηφίστηκαν. Δήθεν συστήνετε επιτροπές και να το κατάντημα. Εσείς και οι λοιποί Αρχιερείς μόνον Επισκοπικά δικαστήρια για τους πατέρες που βάζουν τα στήθη τους απέναντι στα Οικουμενιστικά τερτίπια του Πατριάρχη, ξέρετε να στήνετε και εκεί εξαντλείτε την αγριάδα σας. Τα κολλητηλίκια με τους ιδεοληπτικούς αθέους, τους μηδενιστές, τους εντολοδόχους της Νέας Εποχής, μας έφτασαν στο μη παρέκει.Επιτέλους συνέλθετε..

Σχόλιο αναγνώστη της katanixis.gr που μας έστειλε την είδηση από Αμερική:
Προ ολίγου ανέγνωσα ότι ο αρχιστράτηγος της ήττας και θεωρητικός του "ηπίου κλίματος" στις σχέσεις Εκκκλησίας και αντίχριστου Κράτους, αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος δήλωσε τα εξής απίστευτα αναφορικώς με την υπογραφή Παυλόπουλου: "Οταν τον ρωτήσαμε αν θα έλεγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει αυτό το νομοθέτημα, είπε «κοιτάξτε αυτά είναι πια πράγματα που ανάγονται σε άλλη σφαίρα. Είναι θέματα Συντάγματος, είναι θέματα τρόπου διοικήσεως» όπου και κάνει λόγο όχι για ανήκουστο αίσχος και κραυγαλέα διαστροφή και ανωμαλία αλλά για "πρόχειρα πράγματα"...).
Είναι προφανές ότι η παρουσία του ανθρώπου αυτού στη διοίκηση της Ελλαδικής Εκκλησίας επάγεται και σηματοδοτεί πολλά δεινά για Αυτήν. Πρόκειται για σκιά και υποψία ηγέτη.
Ας όψονται αυτοί που τον εξελεξαν για αρχιεπίσκοπο και όσοι τον θεωρούν ως τον "καταλληλότερο" για το ύψιστο αξίωμα που διά τας αμαρτίας μας κατέχει καθώς και όσοι
θεωρούν σαν "επέμβαση Θεού" την εκλογή του στο αξίωμα του αρχιεπισκόπου Αθηνών...
Υ.Γ. Ένιοι μητροπολίτες παρασημοφόρησαν στο παρελθόν τον κ.Παυλόπουλο και μάλιστα μετά την από της πλευράς του υπογραφή του περί νομιμοποιήσεως του σοδομισμού νόμο. Τι σκέπτονται, άραγε, να πράξουν τώρα;
Λ.Ν.

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» για το πρόσφατο νομοθέτημα από τη Βουλή των Ελλήνων για την αλλαγή φύλου στα 15 έτη, τόνισε πως είναι «κάθετα αντίθετο με τη διδασκαλία της Εκκλησίας».
Συμπλήρωσε πως «είναι πράγματα πρόχειρα, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς για τον αποπροσανατολισμό του λαού».
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση ποιες είναι οι σκέψεις του για την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή φύλου στην ηλικία των 15 ετών, ο Μακαριώτατος είπε, πως «η Εκκλησία έχει τον κανονισμό της, έχει τους νόμους της, έχει τη διδασκαλία του Χριστού και προσπαθεί αυτό να διδάξει στον κόσμο και να εμποδίσει όταν αυτά παραβαίνονται».
Τόνισε πως «αυτή η επέμβαση στη ζωή του ανθρώπου είναι κάθετα αντίθετη με τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Ως εκ τούτου δεν δεχθήκαμε, δεν υιοθετήσαμε αυτή την άποψη πολύ περισσότερο που δεν έχει ένα ελαφρυντικό που σαν άνθρωποι θα έπρεπε αν είμαστε πιο ελαστικοί».
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ακόμα πως «αν κάποιος άνθρωπος έχει κάποιο πρόβλημα γενετήσιο όπως άλλος έχει την καρδιά του, άλλος έχει τα νεφρά του, αν έχει ένα πρόβλημα και αντιμετωπιστεί ιατρικά και αυτή είναι η λύση που δίνουν, τότε τη σεβόμαστε, όλα τα άλλα είναι πράγματα πρόχειρα, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς για τον αποπροσανατολισμό του λαού».
Όταν τον ρωτήσαμε αν θα έλεγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει αυτό το νομοθέτημα, είπε «κοιτάξτε αυτά είναι πια πράγματα που ανάγονται σε άλλη σφαίρα. Είναι θέματα Συντάγματος, είναι θέματα τρόπου διοικήσεως».
Υπογράμμισε ότι «εμείς είμαστε σταθεροί σ' αυτά τα θέματα ότι δεν είναι σωστή αυτή η πορεία και αν υπάρχει κάποια περίπτωση που να συντρέχει ιατρικός λόγος, ψυχιατρικός αν θέλετε, η Εκκλησία πάντοτε αγαπάει όλους τους ανθρώπους και επομένως θα ήταν και προς αυτούς τους ανθρώπους πάντοτε στο πλευρό τους. Όλα τα άλλα είναι πρόχειρα και δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσουν».
Το διαβάσαμε εδώ