Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Ανοικτή επιστολή προς τους κληρικούς Φλωρίνης και επίσκοπο αυτής κ. Θεόκλητο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ"
Χαίρετε εν Κυρίω,
Εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο έχει χυθεί πολύ μελάνη σχετικά με την ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου στην Κρήτη και καλούμεθα ακολουθώντας  εσάς τους κληρικούς και Επισκόπους μας να δεχθούμε τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα αυτής.
Σας πληροφορούμε πως εμείς οχυρωνόμαστε πλέον μέσα στα αποστολικά τείχη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας μας και δεν αποδεχόμαστε αυτές τις αποφάσεις. Δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν συγκατατιθέμεθα να εξισώνουμε  την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό μας με της  αιρέσεις και σε  καμιά περίπτωση δεν αποκαλούμε αυτές «Ιστορικές Εκκλησίες».
Αλήθεια, συνειδητοποιήσατε π. Θεόκλητε τι πραγματικά εισαγάγατε στην Πίστη μας αλλά και στην πατρίδα μας με αυτήν την τάχα και σύνοδο; Σκύψτε και αναλύστε τις αποφάσεις της «συνόδου» της Κρήτης με τις οποίες συμφώνησε, δεν επικύρωσε και σιγοντάρισε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας όλοι εσείς οι επίσκοποι και κληρικοί που δεν διαμαρτύρεσθε.
Και λίγο έως πολύ είναι αυτά τα οποία σερβίρονται στα παιδιά μας με τα δήθεν βιβλία των θρησκευτικών. Σε όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση οι μαθητές και οι μαθήτριες δυστυχώς διδάσκονται πως όλα τα δόγματα είναι Εκκλησίες.  Εκκλησία βέβαια είναι ΜΙΑ, και είναι αυτή που ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός και κεφαλή αυτής είναι ο Ίδιος.
Στο μάθημα των θρησκευτικών που γίνεται πλέον με «Φακέλους» τα παιδιά μας διδάσκονται ότι ο κάθε ένας μπορεί να προσεύχεται στον δικό του θεό και πως όλοι σώζονται ανεξάρτητα σε ποιόν θεό πιστεύουν! Με όλα αυτά αποπροσανατολίζονται μικροί και μεγάλοι από την ορθόδοξη Πίστη και όπως εύκολα διαπιστώνεται, Πολιτικοί και Ιερά Σύνοδος βαλθήκατε να  αποχριστιανοποιήσετε τους Έλληνες ξεκινώντας μάλιστα από τα παιδιά, την Ορθόδοξη Νεολαία μας.
Ευτυχώς ο Θεός ευδόκησε και βρέθηκαν κάποιοι πατέρες – πέρα από τις όποιες προσωπικές αδυναμίες τους - που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παναίρεση του  Οικουμενισμού που εισήγαγε στη ζωή της Εκκλησίας μας (αλλά και στα ελληνικά σχολεία) ο Οικουμενικός Πατριάρχης δια της ψευδοσυνόδου αλλά και εσείς προσωπικά  π. Θεόκλητε με τη δική σας υπογραφή και διάδοση του κειμένου ‘’Προς τον λαό.’. Ένας εξ αυτών είναι και ο π. Παΐσιος Παπαδόπουλος τον οποίον αντί να τον επαινέσετε, τον διώκετε! Εκφράζουμε δια της επιστολής αυτής την έμπονη αντίδρασή μας αλλά και τη θλίψη μας για την άδικη δίωξή του από μέρους σας. Τον π. Παΐσιο τον γνωρίζουμε πολλά χρόνια. Διακρίνεται για την ορθή του πίστη. Οι ομιλίες του, οι αγωνίες του,  στόχο είχαν και συνεχίζουν να έχουν τη διατήρηση του ορθοδόξου φρονήματος στις ψυχές των ανθρώπων. Όραμά του ήταν και είναι να κτίσει μια Μονή όπου θα αναπαύονται  και θα καθοδηγούνται ψυχές. Όλη του η ζωή είναι αγώνας για τη σωτηρία ψυχών. Τον χαρακτηρίσατε  φανατικό ‘’ζηλωτή’’... Εμείς που είμαστε κοντά του επί σειρά ετών δεν αποδεχόμαστε τον χαρακτηρισμό αυτόν αλλά αντίθετα βλέπουμε έναν φλογερό, ορθόδοξο  μαχητή ιερομόναχο. Η όλη  αγωνία και προσπάθεια του π. Παϊσίου είναι να σταματήσουν οι συμπροσευχές  με τους ετεροδόξους, η ‘’ακύρωση’’ της «συνόδου» της Κρήτης και να κρατήσουμε τις  ιερές παραδόσεις τις οποίες διδαχθήκαμε, «στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις» μας προτρέπει και ο Απ. Παύλος. Τι κακό βλέπετε στον αγώνα του αυτό;
Γιατί  θυμώνετε και απορείτε π. Θεόκλητε, για τη διακοπή μνημοσύνου σας από τον π. Παΐσιο; «Η αίρεση  (του Οικουμενισμού) είναι μολυσματική και σαν άλλη γάγγραινα μεταδίδεται στους πιστούς»λέγει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Από τη στιγμή που  εσείς εμμένετε  και κοινωνείτε με τον αιρετικό Πατριάρχη, τι άλλο έπρεπε να κάνει; «Ο κοινωνών τω ακοινωνήτω ακοινώνητος έσται»  Εσείς αντί να προβληματισθείτε, αντί να ζητήσετε να πράξουν το αυτονόητο και άλλοι κληρικοί σας, γίνεσθε έμμεσα θεομάχος. Μάχεστε εναντίον αυτού που ευαγγελίζεται την Αλήθεια του Τριαδικού Θεού μας. Αφαιρέσατε την ηγουμενία του, παύσατε το μισθό του και σαν δεν σας ικανοποίησαν αυτά, θέλετε να τον διώξετε και από το Μοναστήρι που μόνος, με τον μισθό του και  με τη βοήθεια των πιστών έκτισε, ως ένα βαθμό. Επίσης κάποιοι λαϊκοί συκοφαντούν τον π. Παίσιο πως με ύπουλο τρόπο κατευθύνει τους αποτειχισμένους προς το παλιό Ημερολόγιο. Απευθυνόμαστε προς κάθε κατεύθυνση και λέμε. Αυτό είναι ψευδέστατο! Αναληθέστατο Σταματήστε να πολεμάτε τον π. Παίσιο, ΝΤΡΟΠΗ! Θα μας βρείτε μπροστά σας…….. Ξανασκεφθείτε λοιπόν τους λόγους που εσείς, λαϊκοί, αρχιερατικοί, κληρικοί κλπ. διώκετε τον π. Παΐσιο, αλλά και τον λόγο που αυτός έπαψε να μνημονεύει το όνομά του επισκόπου του στις Ιερές Ακολουθίες! Αλήθεια, τι απολογία θα δώσετε στον Θεό; Τι θα πείτε; Ότι εδίωκα τον μαθητή Σου Κύριε γιατί δεν  μνημόνευε τον αιρετίζοντα επίσκοπο τους. Μην παρασύρεστε από αυτούς που θέλουν να χαϊδεύουν τα αυτιά σας π. Θεόκλητε...
Η ψυχή μας θρηνεί και οδύρεται όχι μόνο για τα βάσανα του π. Παϊσίου αλλά και για τον ξεπεσμό της Διοίκησης της Εκκλησίας μας, όλων δηλαδή κληρικών και επισκόπων, αλλά και των πολιτικών μας. Επαναλαμβάνουμε πως ο διωγμός των πατέρων και η σιωπή σας στα τεκταινόμενα εκλαμβάνεται από μέρους μας ως συμφωνία στα αθεϊστικά και απάτριδα σχέδια των πολιτικών μας. Απευθύνουμε κραυγή αγωνίας! Σβήνει η Ελλάδα μας, χάνεται η πίστη μας. Σπέρνετε όχι μόνο πνευματική πενία στα παιδιά μας εξ αιτίας της αδιαφορίας σας αλλά και ενθαρρύνετε τους φανερά βλάσφημους και ανθέλληνες πολιτικούς μας στην ψήφιση αντιχριστιανικών νόμων. Προστατεύονται και νομιμοποιούνται οι ετερόθρησκοι, τους παρέχονται ποικίλα δικαιώματα  και σέβεστε τις ετεροδιδασκαλίες τους, και  την ίδια, στιγμή εξοντώνετε τους αγωνιστές της Ορθοδοξίας. Με όλα αυτά σπέρνετε ανέμους και ήδη αρχίσαμε να θερίζουμε θύελλες!
Αλήθεια, σας αφήνει αδιάφορους  αυτό που συμβαίνει στα σχολεία με τα οικουμενιστικά «βιβλία» των θρησκευτικών αλλά και η ψήφιση του νόμου για την ονομαζόμενη «αλλαγή φύλου» (για τα 15χρονα παιδιά μας); Αλήθεια, σας αφήνει ακόμη έκπληκτους η εφαρμογή του 15ου ιερού Κανόνα της ΑΒ (επί Μεγάλου Φωτίου) από το π. Παΐσιο και απ’ όλα σχεδόν τα μέλη του συλλόγου μας; Αποχριστιανοποίηση λοιπόν της Ελλάδος μας, αρχής γενομένης από την τρυφερή ηλικία των δεκαπεντάχρονων, κι εσείς  π. Θεόκλητε συνεχίζετε τη δίωξη των πνευματικών σας τέκνων, των παιδιών που σας έδωσε ο Θεός, του π. Παϊσίου και των άλλων  πατέρων;  ΕΛΕΟΣ , ΕΛΕΟΣ , ΕΛΕΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ!            
 Αγωνιζόμενοι και αγωνιούντα μέλη του  Συλλόγου                                
«ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»