Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Ο π.Νικόλαος Μανώλης στο ικρίωμα

DSC03833.jpg
Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε, από τον π. Νικόλαο Μανώλη, ότι έλαβε κλήση για να παραστεί σαν υπόδικος στο επισκοπικό δικαστήριο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Το ίδιο -ως γνωστόν- συνέβηκε πριν λίγες μέρες και με τον π. Θεόδωρο Ζήση. Βεβαίως, αφού εστάλη κλήση στον π. Θεόδωρο, ήταν λογικά επόμενο ότι θα ακολουθούσε και η κλήση προς τον π. Νικόλαο. Άλλωστε και ο ίδιος ο π. Νικόλαος ανέμενε αυτή την κλήση.

Διαμαρτυρόμαστε εντονώτατα για την παραπομπή των δύο κληρικών στο ιεροδικείο των Οικουμενιστών, οι οποίοι προσπαθούν να εξοντώσουν πνευματικά τους δύο αποτειχισθέντες κληρικούς με γελοίες, ανυπόσταστες, αντικανονικές και παράνομες κατηγορίες.
Οι δύο κληρικοί αποτειχίστηκαν επειδή, μετά τη Σύνοδο της Κρήτης, ο Οικουμενισμός κατοχυρώθηκε συνοδικά.
Όλα τα άλλα περί φατρίας, τυρείας, παρασυναγωγής, συνωμοσίας, εξύβρισης κτλ. είναι γελοίες αιτιάσεις που στόχο έχουν να καλύψουν την επερχόμενη παράνομη και αντικανονική καρατόμηση των δύο κληρικών.
Η διαδικασία προσαγωγής τους σε δίκη πάσχει κανονικά και νομικά. Γι’ αυτό οι δύο κληρικοί δεν θα παραστούν στη δίκη για να μη νομιμοποιήσουν, με την παρουσία τους, το ιεροδικείο των Οικουμενιστών.
Η ποινή τους έχει από καιρό επιβληθεί. Απλά τώρα θα εξαγγελθεί δημόσια.
Ουδείς θα αναγνωρίσει τις καθαιρέσεις όπως ουδείς αναγνωρίζει τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.
Οι Οικουμενιστές είναι οι κυρίως υπεύθυνοι απέναντι στο Θεό για το σχίσμα -πιθανότατα πανορθόδοξο- που θα δρομολογηθεί.
Ας προσέξουν, πάντως, επειδή η αμαρτία του σχίσματος θα βαρύνει την κεφαλή τους και θα επισύρει εναντίον τους την οργή του Αγίου Θεού.
Είναι τουλάχιστον αστείο να προσάγονται κληρικοί για να δικαστούν για να τους επιβληθεί η εσχάτη των ποινών μόνον και μόνον επειδή ενεργοποίησαν το αναφαίρετο δικαίωμα που τους δίνει ο ΙΕ΄ Κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου να διακόψουν το λειτουργικό μνημόσυνο αιρετιζόντων επισκόπων.
Οι διάπυρες προς Κύριο προσευχές μας και η ολόθυμη συμπαράστασή μας συνοδεύουν τους δύο Ομολογητές κληρικούς.