Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Καβάλα πάν' στην εκκλησιά, μα πρώτα προσκυνάνε!

g6-2-e1507450354140.jpg

katanixis.gr: Παρά την έντονη φημολογία για τον έτερο υποψήφιο πρωτοσύγκελο της Ι.Μ Δημητριάδος, παρά την πρωτοφανή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για τις υποψηφιότητες στην Ι. Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, οι αναγνώστες και φίλοι της Κατάνυξης γνώριζαν πως η μητρόπολη αυτή έχει ήδη Δεσπότη.
Γιατί γνώριζαν για τα ξενύχτια στον υπολογιστή, για τις φωτοτυπίες χιλιάδων σελίδων από σχόλια αναγνωστών, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το σαθρό κατηγορητήριο κατά του πατρός Νικολάου Μανώλη.
Αν κάποιοι εξεπλάγησαν από τις συνοπτικές διαδικασίες που έλαβαν χώρα για το Επισκοπικό δικαστήριο του πατρός Θεοδώρου Ζήση και του πατρός Νικολάου Μανώλη, οι αναγνώστες και φίλοι της Κατάνυξης γνώριζαν πως δίκαζε ο “με εντολή αυτού” Πρωτοσύγκελος Θεσσαλονίκης και πως η υπόθεση είχε σφιχτό χρονοδιάγραμμα τις σημερινές διαδικασίες εκλογής. Το προκλητικό διπλάρωμα σε κάθε βήμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στην τελευταία του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, χειρότερα και από νεοχειροτονηθέντα διάκονο, όπως μας μετέφεραν κάποιοι, επιβεβαίωνε το υψηλό διακύβευμα.
Σε συνδυασμό με την άποψη που εξέφραζε πλέον δημόσια ο πατέρας Στέφανος Τόλιος πως ο Οικουμενισμός δεν είναι παναίρεση αλλά και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου ψιθυρίζεται πως ο Πρωτοσύγκελος της Θεσσαλονίκης πήρε το χρίσμα και από την Εβραϊκή κοινότητα, ομολογούσαν πως το “γλυκό έδεσε”.
Χθες η εκλογή του νέου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου ήταν μια τυπική διαδικασία. Όλη η πόλη θα θυμάται το τελευταίο έργο σας στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ασφαλές διαβατήριο για την επισκοπική έδρα: “το επισκοπικό δικαστήριο - παρωδία”. 
Πατέρα Στέφανε άξιος ο μισθός σου, εσύ μας οδηγείς, υπέδειξες με πάσα ευκρίνεια ποια είναι η ασφαλής οδός για να γίνει κάποιος μητροπολίτης....