Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Απαλλαγή από Θρησκευτικά και εκκλησιασμό έχει ο Αμίρ

18648682-660x330.jpg

Τι πραγματικά συνέβη με τον Αμίρ;
Μετά το «αποφασίζωμεν και διατάσσομεν» του Υπουργείου Παιδείας για την ισοπεδωτική κλήρωση την οποία χωρίς διάλογο επέβαλε προφανώς και κανένας διευθυντής σχολείου ή Σύλλογος Διδασκόντων δεν θα μπορούσε να μην εφαρμόσει το Π.Δ που υπογράφει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του greekteachers.gr και δηλώσεις μελών του Δ.Σ της ΔΟΕ η κλήρωση στο σχολείο του Αμίρ έγινε όπως προβλέπεται. Ο Αφγανικής καταγωγής μαθητής που κληρώθηκε είχε απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών και τον εκκλησιασμό και γι’ αυτό ρωτήθηκε η οικογένεια μέσω του κοινωνικού λειτουργού του Δήμου (ο οποίος είναι ο ενδιάμεσος για την επικοινωνία αφού η οικογένεια ήρθε την άνοιξη στην Ελλάδα και υπάρχει θέμα επικοινωνίας) για το τι θα κάνει το παιδί. Ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε το σχολείο ότι το παιδί δεν θα κρατήσει τη σημαία. Ο Δ/ντης ενημέρωσε τη Δ/νση Εκπ/σης, προχώρησαν σε νέα κλήρωση και κληρώθηκε μαθητής από την Αλβανία. Οι συνάδελφοι αποφάσισαν να δώσουν την ταμπέλα στον Αφγανό μαθητή θέλοντας να τον στηρίξουν αφού είχε μάθει πως κληρώθηκε. Όλα έχουν γίνει με αποφάσεις συλλόγου διδασκόντων και με ενημέρωση της Διεύθυνσης.
Θα έπρεπε το Υπουργείο να δώσει συγχαρητήρια στον διευθυντή του σχολείου του Αμίρ και τον Σύλλογο Διδασκόντων που έκαναν όσα διατάχθηκαν αφού και το ίδιο το Υπουργείο αφαίρεσε την δυνατότητα του Σ.Δ να αποφασίσει για το θέμα επιλογής σημαιοφόρου και όχι να τους διαπομπεύουν αφήνοντας αιχμές εναντίον τους.
Δήλωση Αντιπροέδρου της ΔΟΕ Σταύρου Πετράκη:
«Συνάδελφοι,
σε σχέση με τα όσα συκοφαντικά για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης αναφέρονται στο διαδίκτυο, σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.
Έχουμε επικοινωνήσει με το Σύλλογο και το Διευθυντή τόσο εγώ (Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ) όσο και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ.
Η κλήρωση έγινε όπως προβλέπεται.
Ο Αφγανικής καταγωγής μαθητής που κληρώθηκε είχε απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών και τον εκκλησιασμό και γι’ αυτό ρωτήθηκε η οικογένεια μέσω του κοινωνικού λειτουργού του Δήμου (ο οποίος είναι ο ενδιάμεσος για την επικοινωνία αφού η οικογένεια ήρθε την άνοιξη στην Ελλάδα και υπάρχει θέμα επικοινωνίας καθώς δεν γνωρίζουν άλλη γλώσσα) για το τι θα κάνει το παιδί.
Ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε το σχολείο ότι το παιδί δεν θα κρατήσει τη σημαία.
Ο Διευθυντής ενημέρωσε τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προχώρησαν σε νέα κλήρωση και κληρώθηκε μαθητής από την Αλβανία.
Οι συνάδελφοι αποφάσισαν να δώσουν την ταμπέλα στον Αφγανό μαθητή θέλοντας να τον στηρίξουν αφού είχε μάθει πως κληρώθηκε.
Όλα έχουν γίνει με αποφάσεις συλλόγου διδασκόντων και με ενημέρωση της Διεύθυνσης.»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 29/10/2017
Το ΥΠΠΕΘ επιβεβαιώνει ότι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης έγινε κλήρωση για τον ορισμό σημαιοφόρου σύμφωνα με όσα ορίζονται από τη νομοθεσία. Το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν υλοποιήθηκε. Το ζήτημα εξετάζεται βάσει της σχετικής θεσμικής διαδικασίας και θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση. Η Πολιτεία εγγυάται την ισότιμη μεταχείριση  όλων των μαθητών. Συγχαίρουμε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που πανελλαδικά τίμησαν με άψογο τρόπο την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.