Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Η βιομηχανία των επίτιμων Διδακτόρων και η "βολική" αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

“Για την ηλικία σας καλή και η σοφία σας”, εκεί στη Νεολαία του Σύριζα

katanixis.gr: Η βιομηχανία των Επιτίμων διδακτόρων καλά κρατεί. Κατά καιρούς έχουν γίνει επιλογές προσώπων που δίχασαν τον κόσμο και την επιστημονική κοινότητα, για τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τέτοιες κινήσεις.
Πριν από δύο μέρες γνωστοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Σε λιγότερες από 24 ώρες βγήκε η ανακοίνωση του Σύριζα!!
Δήθεν κράζετε σαν υστερικοί και κατηγορείτε (αλλά στην ουσία συσπειρώνετε τη συμπάθεια του κόσμου γύρω του) τον Μητροπολίτη Άνθιμο πως:  
  • αντέδρασε  στην Ίδρυση του τμήματος Ισλαμικών σπουδών, 
    ενώ 
    η αντίδραση του ήταν χλιαρή, χλιαρότερη δε γίνεται, και τον τιμούν ως επίτιμο, οι δήθεν αντίπαλοί του στο ζήτημα.
  • αντέδρασε στο Gay Pride,
    ενώ 
    αποκοίμησε κανονικά και υπονόμευσε τις αντιδράσεις και απαγόρευσε στους Ιερείς να συμμετάσχουν στις αντιδράσεις, απομόνωσε τους ηρωϊκούς ομολογητές Πατέρες, τρομοκράτησε (δεν θέλουν και πολύ) τις αδελφότητες, αρνήθηκε να δώσει ρεύμα για τα ηχεία (αν είναι δυνατόν) στην ομιλία στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου.
  • έχει ύποπτα πάρε-δώσε με τη Χρυσή Αυγή,
    ενώ καταλληλότερο σύμμαχο της Συριζαϊκής χιονοστοιβάδας που καταπλάκωσε τον πιστό λαό, δεν θα μπορούσατε να έχετε.
Αυτό που δεν αναφέρει η ανακοίνωση του Σύριζα, νεολαίας δήθεν, είναι πως όλοι σας: Κόμματα, Πανεπιστημιακοί και διοικούσα Εκκλησία, υπηρετείτε την ατζέντα της Νέας Εποχής και της παγκοσμιοποίησης. Ο καθένας από το μετερίζι του.
Ο μητροπολίτης Άνθιμος λοιπόν θα τιμηθεί όχι για τις μάχες που έχασε, (Δημαρχία Μπουτάρη, Ισλαμικές Σπουδές, Gay Pride, μάθημα των Θρησκευτικών) αλλά για εκείνην που κέρδισε:” την αποδοχή των αποφάσεων της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης, την υπεράσπιση του Οικουμενισμού “γυμνή τη κεφαλή” και τις παράνομες, αντιπατερικές και αντικανονικές διώξεις των ηρωϊκών πατέρων, που διέκοψαν τη μνημόνευσή του για αυτό τον λόγο”.
Μόνο που εφήμερες κερδισμένες μάχες υπέρ του Οικουμενισμού, είναι χαμένες μάχες υπέρ της αληθείας του Χριστού.
Καθαρά και ξάστερα...       
Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ
22 Νοεμβρίου 2017 by Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
Εχθές ανακοινώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Μια απόφαση που εγείρει ερωτήματα. Άραγε ποιο κομμάτι της πορείας του κυρίου Άνθιμου μέχρι τώρα τον κάνει άξιο μιας τέτοιας τιμής;
  • Ήταν άραγε οι γιορτές μισαλλοδοξίας και φόβου που διοργάνωνε ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης από τους πρόσφυγες, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι θαλασσοπνίγονταν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο;
  • Ή μήπως οι διαμαρτυρίες και οι ολονυχτίες, όσα χρόνια πραγματοποιείται το Thessaloniki Pride, ως απάντηση στη διεκδίκηση ανθρώπων να είναι ελεύθεροι και να ερωτεύονται όποιον/α θέλουν, να επιλέγουν την ταυτότητα τους και να είναι περήφανοι και περιφανές για αυτό;
  • Μήπως, τελικά, είναι οι συναντήσεις σε «φιλικό κλίμα» με τον πρόεδρο του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής;
Οι κινήσεις και η πορεία του κυρίου Ανθίμου όλα τα περασμένα χρόνια είναι γνωστές και κάθε άλλο πάρα άξιο απόδοσης τιμών τον κάνουν.
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο ρόλος του και όσα οφείλει να αντιπροσωπεύει εντός της κοινωνίας, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα είναι και εκπροσωπεί ο κύριος Άνθιμος. Κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που καλείται να υπηρετεί και να δρα με γνώμονα τις αξίες της γνώσης, της προόδου και της έρευνας , δεν μπορεί να αναγορεύει επίτιμους διδάκτορες εκπροσώπους του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας.
Το πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε και για το οποίο παλεύουμε, οφείλει να αποτελεί κοιτίδα γνώσης, δημιουργίας και πολυπολιτισμικότητας, να είναι μοχλός προόδου εντός της κοινωνίας, αφήνοντας στο περιθώριο της ιστορίας εκπροσώπους του σκοταδισμού.
Στη βάση αυτή, καλούμε σε ανάκληση της απόφασης για αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
22/11/2017

ΙΑΝ 2015/ Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αναγόρευση Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου
Σε αυτή τη συνέλευση τίποτα δεν ειπώθηκε για το βιβλίο του κ. Ρίχτερ για τη «Μάχη της Κρήτης».

ΙΟΥΝ 2017/ ΑΠΘ: Φοιτητές αντιδρούν στην αναγόρευση Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα

ΜΑΡ 2017/ ΕΜΠ: Ακύρωσαν την αναγόρευση Πέππα σε διδάκτορα λόγω αντιδράσεων φοιτητών

Αιτία της ακύρωσης,η διαμαρτυρία κατά του καθηγητή αριστερής φοιτητικής παράταξης στον πρύτανη του ΕΜΠ

Το Μετσόβιο ακυρώνει αναγόρευση καθηγητή σε επίτιμο διδάκτορα λόγω αντιδράσεων
Η ηγεσία του ΕΜΠ ανακάλεσε δική της προηγούμενη απόφαση, υποκύπτοντας στις απειλές μιας φοιτητικής παράταξης. Συγκεκριμένα, η ηγεσία του εμβληματικού ιδρύματος ακύρωσε την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα του Νικόλαου Πέππα, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Οστιν των ΗΠΑ, ο οποίος έχει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στον τομέα του, ενώ είναι και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

ΔΕΚ 2016/ Επίτιμος διδάκτορας της σχολής ηχοληψίας του Ιονίου Πανεπιστημίου θα γίνει ο Ιερώνυμος και οι φοιτητές αντιδρούν

Κάποιοι δεν ψήνονται να δουν τον Ιερώνυμο ηχολήπτη στο νέο CD του Γαϊτάνου.

ΙΟΥΝ 2001/ Επιμένει η Ιατρική για την αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο διδάκτορα
Θεσσαλονίκη
Παρά τις αντιδράσεις, δεν ματαιώθηκε αλλά αναβλήθηκε η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς η Γενική Συνέλευση του Τμήματος αναμένεται να ορίσει νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της τελετής.

ΜΑΡ 2016/ ΧΑΜΟΣ για την αναγόρευση του Τσίπρα σε διδάκτορα-«Θα τους διδάξει πώς κλείνουν οι τράπεζες». Αντιπαράθεση στη Βουλή – Αντιδράσεις και στα social media

ΜΑΡ 2016/ Μπουζούκια, κόκκινα τριαντάφυλλα και αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα: Όσα έκανε ο Τσίπρας στη Σμύρνη

ΝΟΕ 2017/ Επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΙ Ηπείρου ο Ε. Τσακαλώτος
Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου αποφάσισε να αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος τον καθηγητή οικονομικών και υπουργό οικονομικών της χώρας Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη συμβολή του στην οικονομική επιστήμη.

ΜΑΡ 2017/ ΤΕΙ Αθήνας: Όρισαν υποχρεωτικές παρουσίες για την τελετή αναγόρευσης του Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα

ΝΟΕ 2017/ Τελετή αναγόρευσης Ομότιμου Καθηγητή Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Χρήστου Γιανναρά σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του E.K.Π.Α.

ΑΠΡ 2016/ ΠΑΜΑΚ: Αναγόρευση του μουσικού Χαράλαμπου Φαραντάτου, σε επίτιμο διδάκτορα

Πρόκειται για διακεκριμένο κλαρινετίστα και μουσικοπαιδαγωγό- Στην Αθήνα η τελετή

ΟΚΤ 2017/  Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακηρύχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος