Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Διαφήμιση γνωστής εταιρείας ανδρικών εσωρούχων στους βράχους των Μετεώρων

39548.jpg

Ηλίας Βλαχογιάννης: Μετέωρα και... διαφημίσεις
Το πρόσφατο συμβάν με τα διαφημιστικά γυρίσματα γνωστής εταιρείας ανδρικών εσωρούχων στους βράχους των Μετεώρων, καθιστούν περισσότερο από αναγκαία, την θέσπιση περιορισμών και αυστηρών όρων χρήσης του περιβάλλοντος χώρου της μοναστικής κοινότητας.
Την στιγμή που η ευρύτερη περιοχή Καλαμπάκας και Τρικάλων, χάρις στη μοναδική μοναστική πολιτεία των Μετεώρων, έχει τόσα οφέλη, οφείλουν  Πολιτεία, κοινωνία και αρμόδιοι φορείς, να διαφυλάξουν την ιερότητα του χώρου.
Η  επικείμενη έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού, είναι μια μοναδική ευκαιρία προς τούτο.
Ας αφήσει η αρμόδια Υπουργός τις "κομματικές διαβουλεύσεις και συσκέψεις'', και ας ακούσει τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις των Ιερών Μονών, της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Εκτός εάν δεν θεωρεί τα όργανα δημοκρατικού προγραμματισμού -τους κατεξοχήν αρμόδιους προς τούτο Συμβουλευτικούς φορείς της Πολιτείας -, κατάλληλους αντιπροσωπευτικούς Εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής μας και πρέπει να τους αντικαταστήσουμε με αυτόκλητους Εκπροσώπους συλλογικοτήτων και δράσεων.