Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Στο στόχαστρο του Ερντογάν τίθεται πλέον ο Οικουμενικός Πατριάρχης

7391964a-07b3-4540-a10c-784f824afc4d.jpg

Εξυμνεί τον σφαγέα του ελληνισμού ο Ρ.Τ. Ερντογάν και θέτει στο στόχαστρο τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το πραξικόπημα – Τι έρχεται;
Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου τίθεται πλέον ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την υπόθεση της οργάνωσης FETO και το πραξικόπημα το οποίο έχει μεταβάλλει πλήρως το τοπίο στην χώρα αυτή.
Ένας ακόμη λόγος που εμπλέκεται ο Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος είναι οι σχέσεις του με την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, και κατ’ επέκταση με τις αμερικανικές αρχές, λόγω της κόντρας που έχει ενσκήψει μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.
Στο στόχαστρο του πλήρως ελεγχόμενου από το καθεστώς τουρκικού τύπου, βρέθηκαν όλοι οι ηγέτες των θρησκευτικών μειονοτικών κοινοτήτων για την στάση τους στο πραξικόπημα της οργάνωσης FETO του Φ.Γκιουλέν, ενώ ο Ερντογάν «εξυμνεί» το πρώην Τούρκο πρωθυπουργό Α. Μεντερές, ο οποίος επιμελήθηκε προσωπικά τον εξανδραποδισμό χιλιάδων Ελλήνων το 1955 στην Κων/πολη.  
Το άρθρο αναφέρει ότι «για  ποιο ακριβώς λόγο όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες αποτέλεσαν την «σιωπηλή μειονότητα, μπροστά στα γεγονότα… γιατί;»«Που ήταν η «ευαισθησία των θρησκευτικών ηγετών της μειοψηφίας για τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στην Τουρκία;»
Ο δημοσιογράφος Mahmut Övür εστίασε την προσοχή στο γεγονός ότι η οργάνωση FETÖ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων και για αυτόν το λόγο «οι ηγέτες των μειονοτήτων αυτών παρέμειναν σιωπηλοί».
Πρόκειται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο των Συγκυρίων Yusuf Cetin, τον θρησκευτικό ηγέτη των Αρμενίων στην Τουρκία Aram Atesyan, και τον ηγέτη των Εβραίων στην χώρα Isaak İbrahimzadeh, οι οποίοι τίθενται πλέον στο «κάδρο» των τουρκικών αρχών για την στάση τους την περίοδο του πραξικοπήματος.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος μιλάει στο άρθρο του για θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην τουρκική δημοκρατία, (η οποία προφανώς υπακούει στα πρότυπα της οθωμανικής αυτοκρατορίας ).
Δηλαδή όσο εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της  ισλαμικής ελίτ της χώρας, καλώς, σε διαφορετική περίπτωση ενδεχομένως «θα έχουμε άλλου τύπου  αντίδραση».
Ο ίδιος ο μισθοφόρος κονδυλοφόρος Τούρκος δημοσιογράφος Mahmut Övür εστιάζει ειδικά στον Οικουμενικό Πατριάρχη το οποίο τον «τοποθετεί» στο  υψηλότερο σημείο όλων αυτών των υποψιών σε σχέση με την στάση του έναντι  στην οργάνωση FETO.
Σε αυτό το σημείο, ο ίδιος υπενθυμίζει την απήχηση που έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Δυτική κοινή γνώμη, διότι είναι ο πιο αποτελεσματικός θρησκευτικός ηγέτης από τους άλλους ηγέτες των μειονοτήτων .
Για εμπλοκή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είχε κάνει λόγο και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aksam τον Αύγουστο του 2016, αναφέροντας ότι παρείχε στήριξη στον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα που η Άγκυρα θεωρεί «εγκέφαλο» της απόπειρας κατάληψης της εξουσίας, αποδεικνύοντας τα σχέδια του Σουλτάνου κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Τότε το άρθρο ανέφερε ξεκάθαρα με τίτλο «Συμμαχία Πατριαρχείου – CIA – Γκιουλέν», επικαλούμενο «σοκαριστικές δηλώσεις» από τον πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Υεμένη Άρθουρ Χιουζ, σύμφωνα με τις οποίες «ο Γκιουλέν ήθελε να κάνει το πραξικόπημα με τη στήριξη της CIA και του «ελληνικού» Πατριαρχείου».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι βρίσκεται εν αναμονή περισσότερων στοιχείων για την έκδοση του ιμάμη που ζει στην Πενσυλβάνια, ο κ. Χιουζ ισχυρίζεται ότι η CIA έχει κυριαρχήσει μέσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ότι ο Γκιουλέν είχε καταφέρει να διαφύγει στις ΗΠΑ, χάρη στις σχέσεις που είχε δημιουργήσει με τον ιερωμένο Αλέξανδρο Καρλούτσο.
Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε το Σάββατο στην επέτειο του θανάτου του πρώην Πρωθυπουργού Αντνάν Μεντέρες που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1960.
Σε ένα μήνυμα, ο πρόεδρος δήλωσε ότι ο Μεντερές, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, τη βελτίωση και τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της θητείας του, εκτέθηκε σε μεγάλη καταπίεση μετά το πραξικόπημα της 27ης Μαΐου.
«Ο νεκρός Μεντερές, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για να υπηρετήσει το έθνος, ήταν ήρωας στις καρδιές μας», είπε.
Ο Μεντέρες ήταν ο ένατος πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο οποίος εκτελέστηκε μετά από ένα αιματηρό πραξικόπημα το 1960, το οποίο συμβολίζει μια σκοτεινή περίοδο στην τουρκική ιστορία.
Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Menderes απαγχονίστηκε στο νησί Imrali στη Θάλασσα του Μαρμαρά μετά από δίκη ενός χρόνου.
Το πραξικόπημα του 1960 άνοιξε το δρόμο για τον στρατό να ανατρέψει τις κυβερνήσεις το 1971, το 1980 και το 1997.
Το 1990, η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε ότι λυπάται για την εκτέλεση του Μεντερές  και ότι ο τάφος του στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε σε μαυσωλείο.
Η τιμητική επαναφορά από τον Τούρκο πρόεδρο ενός σφαγέα του ελληνισμού, και οι παρασκηνιακές κινήσεις κατά του ελληνικού Πατριαρχείου και των υπολοίπων θρησκευτικών μειονοτήτων (Εβραίων, Ασσυρίων, Αρμενίων) προμηνύουν «θύελλες» και τουρκικές αντιδράσεις που θυμίζουν πολύ μακρινές εποχές .