Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Στο Φανάρι ο νέος μητροπολίτης Φιλίππων

filippon_ecpatr_4.jpg

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
katanixis.gr: "Θέλει η... -νύφη-... να κρυφτεί, και η χαρά δεν την αφήνει!!"
Με το πρόσχημα της Πατριαρχικής ευλογίας, ως νεοεκλεγείς μητροπολίτης των Νέων Χωρών, ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος (πρώην πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Θ. π.Στέφανος Τόλιος), έγινε δεκτός από το Φανάρι. Ως εδώ όλα εθιμοτυπικώς καλά! 
Τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν, όμως κρύβουν την ουσία του πράγματος. Φυσικά η δίκη παρωδία των δύο ομολογητών πατέρων, του π.Νικολάου Μανώλη και του π. Θεοδώρου Ζήση, που διεκπεραίωσε εσπευσμένα προεκλογικά, ο μητροπολίτης Φιλίππων, ήταν στην κορυφή της ατζέντας. Η άνωθεν επιβαλλόμενη υιοθέτηση του Οικουμενισμού, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η υποτέλεια στις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου της Κρήτης και η παραδειγματική τιμωρία των ομολογητών κληρικών και μοναχών, αποτελούν, φλέγοντα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Δυστυχώς η παναίρεση του οικουμενισμού, που υπηρετεί το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης, έχει δηλητηριάσει τα υψηλότερα κλιμάκια, της Εκκλησιαστικής μας διοικήσεως... σε έναν κατήφορο χωρίς επιστροφή.
Ο Θεός να μας φυλάει.
Στο Φανάρι ο νέος μητροπολίτης Φιλίππων
Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έγινε πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη, ο νέος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος.
Ο νέος μητροπολίτης ο οποίος το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενθρονιστεί στον θρόνο μιας από τις πλέον ιστορικές Μητροπόλεις της Ελλάδας η οποία ανήκει στις λεγόμενες «Νέες Χώρες» έλαβε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.