Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Ο Ασκός του Αιόλου... η Σκύλα και η Χάρυβδη

scylla-vs-charybdis.jpg
katanixis.gr: Μετά το άρθρο του μητροπολίτου Ναυπάκτου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα έπρεπε άμεσα να παραγγείλει Εισαγγελική έρευνα για τον ανώνυμο αποστολέα της επίμαχης επιστολής, καθώς και Ένορκη Διοικητική Έρευνα για τον καλό παπά που ήταν κακός για Δεσπότης Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα Άθελά του ενδεχομένως ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Είτε μιλάμε για κανονικά αμαρτήματα είτε για ποινικά κολάσιμες ενέργειες, η υπόθεση ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κουκουλωθεί.
Μιας και αναφερθήκαμε στον Ασκό του Αιόλου, να θέσουμε και ένα ρητορικό ερώτημα, παρμένο από τη μυθολογία: σε ποια Μητρόπολη, στις εσωτερικές ανακατατάξεις από τις πρόσφατες εκλογές Μητροπολιτών, ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση "από τη Σκύλα στη Χάρυβδη" του Οικουμενισμού; 
Ι.Μ. Θεσσαλονίκης: Νέος Πρωτοσύγκελος ο Αρχ. Ιάκωβος Αθανασίου
Ανακατατάξεις στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Μετά την εκλογή του έως πρόσφατα Προτοσυγκέλλου Στέφανου Τόλιου στη Μητρόπολη Νεαπόλεως, σήμερα υπήρξε η κάλυψη της θέσης από τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αθανασίου.
Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 η ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Τελετών του Επισκοπείου μας.
Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ωμίλησε καταλλήλως προς όλους και επαρουσίασε τον νεοεκλεγέντα και νεοχειροτονηθέντα Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανο, άχρι τούδε Πρωτοσύγκελλο και κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Μετά από την ομιλία του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου, ο νέος Μητροπολίτης κ. Στέφανος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον αξιοσέβαστο ποιμενάρχη μας όπως και όλους τους κληρικούς μας για την επί τόσα έτη αρίστη συνεργασία στο έργο της διοικήσεως της Εκκλησίας μας.
Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, ανεκοίνωσε προς όλους την ανάθεση των καθηκόντων του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης στον πανοσιολ. αρχιμ. π. Ιάκωβο Αθανασίου ιερατικό προιστάμενο του ιερού Ναού αγίου Θεράποντος, και των καθηκόντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου στον πανοσιολ. αρχιμ. π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη ιερατικό προιστάμενο του ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου.