Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Θαύμα του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ.jpg
Ο ευλογημένος εν ζωή Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας εμφανίζεται μέσα σε αεροπλάνο από Κύπρο προς Ισραήλ και το σώζει θαυματουργικά.
Διηγείται ο Λάζαρος Φιλίππου:
Στην πρωινή πτήση της TUS-AIR από Κύπρο στο Ισραήλ, προχτές Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 λιποθύμησε ο Κύπριος πιλότος (κυβερνήτης), κάποιος Παναγιώτης.
Δέκα λεπτά πριν την προσγείωση στο Ισραήλ έπαθαν πρόβλημα οι μηχανές, ο πιλότος λιποθύμησε κι ένιωσε δυο ζεστά χέρια να του παίρνουν το τιμόνι και να προσγειώνουν το αεροσκάφος πίσω στη Λάρνακα.
Είκοσι δύο Εβραίοι επιβάτες πανικοβλήθηκαν και φώναζαν “θα πεθάνουμε, θα πεθάνουμε”, εκτός ενός Ορθόδοξου Αρχιμανδρίτη από τη Ναζαρέτ
π.Ανδρέα ο οποίος έκανε ακλόνητος κομποσχοίνι λέγοντας την ευχή.
Τελειώνει αισίως η πτήση και ο πιλότος φιλά ευλαβικά το χέρι του Αρχιμανδρίτη και προφανά ταραγμένος του ζητά με επιμονή να του πει που είναι ο Γέροντας που καθόταν δίπλα στον Αρχιμανδρίτη.
Του απαντά ο Αρχιμανδρίτης πως δεν υπήρχε κανένας Γέροντας δίπλα του!
Ο πιλότος τα έχασε και του λέει: “Ένας κοντός πολύ αδύνατος με άσπρα γένεια Γεροντάκος, αυτός μου κρατούσε τα χέρια, αυτός μας έσωσε”.
Τότε του δείχνει ο Αρχιμανδρίτης την φωτογραφία του Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεΐτη νυν Αριζονίτη και τότε μένει έκθαμβος ο πιλότος.
Ζει ο Γέροντας μας άγιος θαυματουργεί και μας βοηθά!
Ας είναι ευλογημένος στους αιώνες των αιώνων!
Αμήν.