Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Ρώσοι αστυνομικοί σε πορεία με λάβαρα και καμπάνες (ΦΩΤΟ)

του Θωμά Αναστασιάδη
Στην πόλη Κρασνοντάρ, (με πληθ. όσο και η Θεσ/κη), της νοτιοδυτικής Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα, αστυνομικοί διαδήλωσαν ειρηνικά, με αίτημα να βρεθούν πραγματικές λύσεις για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.
Η πορεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18-1-17 στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης της περιφερειακής οδού της πόλης Κρασνοντάρ, (επί Ρωσικής Αυτοκρατορίας ονομαζόταν Αικατερινοντάρ και σημαίνει το «Δώρο της Αικατερίνης»), τον πιο επικίνδυνο δρόμο, όπου συχνά συμβαίνουν τροχαία θανατηφόρα ατυχήματα. Η πορεία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών του 2005, που εορτάζεται την 3η Κυριακή κάθε Νοέμβρη.
Σ’ αυτά τα πλαίσια, με την ευλογία του επιχώριου Μητροπολίτη Αικατερινοντάρ και Κουμπάν κ.Ισιδώρου, την παραμονή της Μνήμης έγιναν στους ναούς της εκκλησιαστικής επαρχίας, μνημόσυνα για όλους όσους έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα. Ακολούθησε η πορεία, όπου, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο (Кубанские новости), έλαβαν μέρος εκατοντάδες αστυνομικοί, όλων των βαθμίδων, με εικόνες, εξαπτέρυγα, λάβαρα, συνοδευόμενοι από ιερείς οι οποίοι έψελναν και ράντιζαν τους δρόμους με αγιασμό. Προπορευόταν αστυνομικό όχημα με τέσσερις καμπάνες που χτυπούσαν πένθιμα. Την Κυριακή, επίσης σε όλες τις εκκλησίες, αναπέμφθηκαν δεήσεις υπέρ υγείας και σύνεσης όλων των ταξιδευτών.