Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αρχ. Αμερικής: Έκτακτη σύσκεψη καλεί ο Δημήτριος

dimitrios.jpg
Τι συμβαίνει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής;
Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος καλεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3 η ώρα το απόγευμα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στο Μανχάταν, επείγουσα σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος συγκροτείται από τους Μητροπολίτες μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Βοστώνης κ. Μεθόδιο, Ντένβερ κ. Ησαΐα, Ατλάντας κ. Αλέξιο, Ντιτρόιτ κ. Νικόλαο, Πίτσμπουργκ κ. Σάββα, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο, Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο.
Πιθανό το ενδεχόμενο παραίτησης.
Το προχωρημένο της ηλικίας του, καθότι ο Σεβασμιότατος οδεύει προς το 90ο έτος της ηλικίας του καίτοι βρίσκεται σε καλή υγεία κατ’ άμφω και δεύτερον η εν γένει παραλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής με κορυφαίο θέμα την οικονομική της ύφεση. Πολλοί από τους αξιωματούχους της χαρακτηρίζουν την οικονομική κατάσταση της Αρχιεπισκοπής ως πτώχευση, ενώ άλλοι μιλούν «για οικονομικά σκάνδαλα».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έλλειμμα ξεπερνά τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος οικονομικός προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής έχει υπερδιπλασιαστεί κατά τα δέκα εννέα χρόνια της Αρχιεπισκοπίας του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου από τα $13,0 εκατομμύρια στα 30,0 εκατομμύρια δολάρια.
Διευκρινίζεται ότι σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι κατ’ έτος χορηγίες των εκατομμυρίων από την «Ηγεσία των 100», ούτε και του Ταμείου «Πίστη: Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό».