Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σιδηροκάστρου Μακάριος, ΔΙΕΚΟΨΕ από σήμερα, την μισθοδοσία του π.Φωτίου Τζούρα

256.jpg

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο δεσπότης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ΔΙΕΚΟΨΕ από σήμερα 12/9/2017, την μισθοδοσία του π.Φωτίου Τζούρα, ιερέως με 2 ανήλικα παιδιά
Γράψαμε εδώ για τον ευλαβή ιερέα που ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου (ο Μακάριος συμμετείχε και προσυπέγραψε τις αποφάσεις της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης).
Πριν λίγα λεπτά αδερφός έλαβε το παρακάτω μήνυμα από τον π.Φώτιο,
"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!
ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ ΣΤΙΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΟΥ.
ΟΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ (σχόλιο: εννοεί Σεπτεμβρίου).
ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.
ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΧΑΡΑ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ."
(σχόλιο: η μισθοδοσία εκάστου μήνα γίνεται στις 12 του μηνός)
Να θυμίσουμε ότι ο π.Φώτιος κατοικεί μαζί με τα 2 ανήλικα παιδιά του σε κάποιο σπίτι της τοπικής κοινότητας και πριν λίγες ημέρες ο τοπικός πρόεδρος απαίτησε να φύγει από το σπίτι εντός 1 εβδομάδας! μέχρι το τέλος Αυγούστου! Δημοσιεύσαμε το θέμα στο διαδίκτυο (εδώ) και ο Δήμος για να αποφύγει την κατακραυγή αποποιήθηκε κάθε ευθύνη.
Αυτή τη στιγμή αν πραγματοποιηθεί η απειλή του τοπικού προέδρου ο π.Φώτιος, πέρα από ΧΩΡΙΣ μισθό, δεν θα έχει που να μείνει με τα παιδιά του.
Ένα παλιό οίκημα που υπήρχε μαζί με το παρεκκλήσιο που αγοράστηκε από πιστούς (στα Κάτω Πορόϊα, μέσα στο δάσος, λίγο έξω από το χωριό -σχετικά με το παρεκκλήσιο δείτε εδώ), είναι τελείως ακατάλληλο ακόμη για κατοίκηση (πολύ περισσότερο για να μείνουν μέσα παιδιά, είναι καταστραμμένα τα υδραυλικά, μπάνιο, δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση, δεν υπάρχει κουζίνα κλπ).
Ευλαβείς πιστοί ανέλαβαν το κόστος για κάποιες εργασίες αλλά υπήρξαν απειλές από πρόσωπα (μήπως καθοδηγούμενα από την μητρόπολη;) ότι θα καταγγείλουν στην πολεοδομία τις εργασίες (από την μια τον πιέζουν να φύγει από το σπίτι της κοινότητας, από την άλλη δεν τον αφήνουν να επισκευάσει το οίκημα, τι άνθρωποι είναι αυτοί; τι κακία έχουν μέσα τους;) και οι εργασίες δεν ξεκίνησαν μέχρι να εκδοθεί άδεια. Κι ο χειμώνας πλησιάζει (ειδικά στην περιοχή αυτή, με το κρύο και την υγρασία). Ταυτόχρονα όπως πληροφορούμαστε ιερείς της μητρόπολης πιάνουν έναν-έναν τους πιστούς που έχουν αποτειχιστεί (διακόψει την μνημόνευση) και γι αυτό εκκλησιάζονται στο ιδιωτικό παρεκκλήσιο και συκοφαντούν τον π.Φώτιο ότι τάχα "είναι αιρετικός"!
Είναι βέβαια κάπως ειρωνικό, αυτοί που προσεύχονται με παπικούς, ινδουιστές, μουσουλμάνους και βουδιστές να κατηγορούν τους ορθοδόξους ότι "δεν" είναι ορθόδοξοι!
Στην ορθοδοξία υπάρχουν Ιεροί Κανόνες.
Και ορίζουν τις ποινές προς όσους συμπροσεύχονται με αιρετικούς)
Syrou agiasmos sept 2017.JPG
οι φωτογραφίες με τον "ορθόδοξο" μητροπολίτη Σύρου να τελεί αγιασμό σε σχολείο
έχοντας δίπλα του τον παπικό καρδινάλιο, χθες (11/9/2017),
δημοσιευμένες στην επίσημη ιστοσελίδα της "ορθόδοξης" μητρόπολης Σύρου ..., εδώ
Με αυτά τα δεδομένα (διαρκείς απειλές εκ μέρους του μητροπολίτη, εκφοβισμός, εκβιασμός, εκδίωξη από τον ναό του στο Σταυροδρόμι, απαγόρευση ιερουργίας, συκοφαντίες, προσπάθεια εκδίωξης από την οικεία του και τώρα στέρηση και της μισθοδοσίας), οποιοσδήποτε άλλος θα αγωνιούσε, θα ανησυχούσε (εύλογα) για το που θα στεγαστεί και πως θα ζήσει τα παιδιά του (λαμβάνοντας υπόψη ότι ο π.Φώτιος υποφέρει από σοβαρά προβλήματα υγείας, που καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε χειρωνακτική εργασία εκ μέρους του).
Την αντίδραση του π.Φωτίου την βλέπετε.
Επίλογος - Πρωτοβουλία :
Όπως βλέπετε, οι δεσποτάδες μας κυριολεκτικά "δεν έχουν τον Θεό τους" (αυτή είναι η λαϊκή έκφραση που ταιριάζει σε όσα συμβαίνουν).
Ήρθε όμως η ώρα των ορθοδόξων πιστών.
Καλούμε κάθε πιστό που μπορεί, να συνεισφέρει μηνιαίως με ότι ποσό μπορεί.
Το ιδανικό θα ήταν να βρεθούν πχ 12-15 πρόσωπα που θα κατέβαλαν από  πχ 50 ευρώ μηνιαίως. Έτσι θα εξασφαλιστούν τουλάχιστον 600 ευρώ. (θυμίζουμε ότι ακόμη και το αυτοκίνητο του π.Φωτίου  είναι με δάνειο και έχει δόσεις να πληρώσει). Αν αργήσουν να βρεθούν τόσα πρόσωπα, ίσως θα πρέπει να δίνονται στην αρχή 100 ευρώ από 6-7 αδερφούς.
Διαφορετικά θα δίνει ο καθένας ότι ποσό μπορεί, όποτε και όταν μπορεί και ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να βρεθούν αυτά τα πρόσωπα (ενδεχομένως αν συμφωνούν θα μπορούσαμε να δημοσιοποιήσουμε τα αρχικά τους για να διασφαλιστεί ότι πράγματι τα χρήματα θα φτάνουν στον π.Φώτιο). Τις λεπτομέρειες για το πως θα φθάνουν τα χρήματα θα τις συζητήσουμε συλλογικά. Κάποιοι μπορούν να τα δίνουν απευθείας στον ίδιο, άλλοι αν αδυνατούν να μεταβούν εκεί αν θέλουν μπορούν να τα δίνουν σε εμάς στη Θεσσαλονίκη (με ταυτόχρονη ειδοποίηση του π.Φωτίου) και να του τα παραδίδουμε εμείς.
Αν υπάρχει άλλος φορέας -ομάδα πιστών ή πρόσωπο που επιθυμεί να συντονίσει την πρωτοβουλία, δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση να το αναλάβει. Ομοίως είμαστε ανοιχτοί να στηρίξουμε κάθε άλλη πρωτοβουλία.
πάντως
Μπράβο πατέρα Φώτιε.
Άξιος.
Και για το μαρτύριο που σε αξίωσε και σου έδωσε ο Θεός και για την αντίδραση σου.
Παρακαλούμε όσους πιστούς επιθυμούν να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας (ή απευθείας με τον π.Φώτιο). Όπως βρέθηκε με την βοήθεια του Θεού το ιδιωτικό παρεκκλήσιο (ποιος να το φανταστεί ότι υπήρχε και ότι οι κληρονόμοι ήθελαν να το πουλήσουν), όπως βρέθηκαν τα χρήματα για να αγοραστεί, όπως εξοπλίστηκε (και πάλι εξ' ολοκλήρου με χρήματα απλών πιστών), έτσι δεν θα αφήσει και τώρα ο Θεός απροστάτευτο τον ευλαβή ιερέα και τα παιδιά του, και δεν θα αφήσει ΚΑΝΕΝΑ ομολογητή μοναχό ή ιερωμένο μόνο του στους λύκους.
Κρατήστε εσείς τους ναούς και τα δεκάδες αντίγραφα των εικόνων που περιφέρετε για να μαζέψετε χρήματα (ποιος ξέρει που καταλήγουν;) και τις εκατοντάδες μήτρες και δεσποτικές στολές και τις πατερίτσες σας. Ο ΔΙΚΑΙΟΣ Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός δεν θα μας αφήσει.
Κι αν χρειαστεί να περάσουμε παγωνιά, κι αν χρειαστεί να παγώνουμε στεκόμενοι έξω από το μικρό παρεκκλήσιο που δεν θα μας χωρά, θα ρθει και πάλι η Άνοιξη, το Πάσχα, η Ανάσταση και θα γκρεμοτσακιστούν οι δαίμονες.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και πάλι ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"